Dítě prachu Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít z rodné vesnice za prací do Saigonu, aby pomohly rodičům splatit dluhy.… Přejít na celý popis

Ali Hazelwood: Teorie lásky Elsie Hannawayová žije dvojí život: teoretická fyzička a falešná přítelkyně. Její pečlivě vybudované světy se však protnou, když zjistí, že Jack Smith, otravně sexy bratr jejího klienta, je ten, kdo rozhoduje o jejím přijetí na MIT! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Autorka mezinárodně úspěšné knihy Hory zpívají přichází s dalším románem o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V roce 1969 se sestry Trang a Quynh rozhodnou odejít z rodné vesnice za prací do Saigonu, aby pomohly rodičům splatit dluhy. Zaměstnat se nechají v baru, kde mají flirtovat s americkými vojáky (a sem tam i něco víc) a přimět je co nejvíce utrácet. Netrvá to dlouho a stydlivá Trang se bezhlavě zamiluje do mladého a okouzlujícího pilota vrtulníku Dana. Krutá doba však jejich lásce nepřeje.

O několik desetiletí později se Dan vrací do Vietnamu se svou manželkou Lindou. Doufá, že si tak zahojí staré rány a vyřeší i svá tajemství z minulosti. Ve stejné době se Phong, syn afroamerického vojáka a Vietnamky, snaží se svou ženou a dvěma dětmi dostat do USA, kde by rád rodině zajistil lepší život. Sám vyrůstal v sirotčinci, na nějž nemá právě dobré vzpomínky. Byl přece synem nepřítele. Dítětem prachu.

Autorka osudy svých postav umně proplétá a postupně čtenáři odkrývá dříve neznámé souvislosti. Protagonisty nechává zpětně čelit rozhodnutím, která učinili za války, a najít to, co je spojuje navzdory rozdílné rase, kultuře či jazyku.

Nguyen Phan Que Mai se narodila roku 1973 v Severním Vietnamu, a když jí bylo šest let, přesídlila s rodinou na jih. Pracovala jako pouliční prodejkyně i na rýžových polích. Poté získala stipendium a studovala v Austrálii. Získala doktorský titul v oboru tvůrčího psaní na Univerzitě v Lancasteru. Dlouhodobě se věnuje podpoře vzdělávání mladých dívek a působí jako mírová ambasadorka organizace PeaceTree Vietnam, která pomáhá likvidovat nevybuchlé bomby ve Vietnamu. V současnosti žije střídavě v Kyrgyzstánu a ve Vietnamu. Je autorkou dvanácti knih básnických sbírek a kratší prózy, za něž se jí v rodné vlasti dostalo mnoha ocenění. Její díla byla přeložena a vydána ve více než dvanácti zemích. Její debutový román – a zároveň také první anglicky psaná kniha – Hory zpívají se dočkal vřelého čtenářského přijetí i několika literárních cen. V roce 2023 vydala druhou knihu Dítě prachu.

MgA. Michaela Danielová - vystudovala Janáčkovu akademii múzických umění, obor muzikálové herectví. Po absolutoriu nastoupila do Divadla Radost. Hostuje v Městském divadle Brno, v Moravskoslezském divadle v Ostravě, v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích nebo v Divadle Nová scéna v Bratislavě. Hraje v muzikálech, v činohrách i loutkové pohádky pro děti. Je lektorkou zpěvu a rétoriky. Věnuje se dabingu a načítání audioknih.

Nahrávka vznikla podle knihy Nguyễn Phan Quế Mai Dítě prachu vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2024. Copyright © Nguyễn Phan Quế Mai, 2023. Z anglického originálu Dust Child přeložila Bronislava Grygová. Translation © Bronislava Grygová, 2024. Audiokniha © Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2024. Čte Michaela Danielová. Režie, střih a mastering Jiří Lukášek. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2024.

Sdílet

Nakladatel
Jota
datum vydání
21.08.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
13:01:41

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 7 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Gabi registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    VAROVÁNÍ VELMI SILNÝ PŘÍBĚH! Román o rodinných tajemstvích, potlačovaných traumatech i nekonečné síle odpuštění, který začíná během války ve Vietnamu a pokračuje i mnoho let poté. V knize jde o to co se stalo během vietnamské války a pak i o následky které sužovali lidi i po letech. Hlavní hrdinové, váleční sirotci - děti amerických vojáků a vietnamských žen, které se narodily během války ve Vietnamu a často končily opuštěné v sirotčincích. Příběh je vyprávěn z několika časových rovin, od počátku konfliktu až do současnosti. Je to přes veškerou bolestnost velmi čtivý příběh. Pokud hledáte něco vážnějšího, určitě po něm sáhněte.

    Přečíst více
  • Denisa Šimíčková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Byla to neuvěřitelná nádhera, a přitom se kniha věnuje tolik bolestivým tématům, a to nejen diskriminaci a vykořisťování míšenců, ale i sexuálnímu byznysu a následnému vyloučení žen ze společnosti. Nesmírně si vážím badatelské práce autorky, která výzkumu Ameroasiatů, kteří se narodili z válečných svazků amerických mužů a vietnamských žen, zasvětila dlouhých sedm let! Jedním z výsledků bádání je i tato emočně procítěná kniha. Musí se nechat, že jak autorka, tak překladatelka Bronislava Grygová oplývají jedinečným vytříbeným jazykovým citem.

    Přečíst více
  • Teri Schmetti registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Kniha Dítě prachu od vietnamské spisovatelky Nguyễn Phan Quế Mai, známé také díky knize “Hory zpívají, představuje hluboce emotivní a silné dílo. Zobrazuje osudy válečných dětí, které vzešly z komplikovaných a často tragických vztahů mezi vietnamskými ženami a americkými vojáky během války ve Vietnamu. Autorka nám poodhaluje životy těchto dětí, které se ocitly na společenském okraji, často opuštěné a stigmatizované kvůli svému původu, což zasahuje do jejich duše i těla. Příběh je rozdělen do dvou hlavních dějových linek, které jsou vyprávěny z pohledu několika klíčových postav. Phong, syn afroamerického vojáka a vietnamské ženy, touží po útěše a lepším životě v Americe se svou rodinou, zatímco sestry Trang a Quynh, spolu s bývalým americkým vojákem Danem, prožívají vlastní útrapy a hledají své místo ve světě. Každá z těchto postav nám ukazuje jedinečný pohled na válku a její ničivé následky, což nám umožňuje hlubší pochopení emocí a tíživých situací, kterým čelí. Kniha odhaluje dopady války na jednotlivce, a to velmi citlivě a empaticky. Přestože se kniha zabývá těžkými tématy, jako jsou opuštěnost, stigma a touha po identitě, autorka dokáže čtenáře vtáhnout do děje a učinit ho překvapivě čtivým a poutavým. Autorčina schopnost vyprávět příběh tak složitý příběh srozumitelně, avšak s hlubokými emocemi, dává čtenářům naději a ukazuje sílu lidského ducha i v nejtemnějších chvílích. Dítě prachu je knihou, která zanechává silný dojem a rozhodně stojí za přečtení pro ty, kdo mají zájem o závažná témata a složité lidské osudy. Toto literární dílo nám všem připomíná, jak je důležité porozumět a projevovat empatii těm, kdo procházejí těžkými životními situacemi. Za knihu děkuji @nakladatelstvijota Hodnocení: 5/5 Najdete mě na: IG: @terischmetti_books

    Přečíst více
  • Kateřina registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knížka popisuje mnoho těžkých a silných témat jako jsou válka ve Vietnamu, život během ní a po ní a taky se zabývá Ameroasiaty - lidmi kteří byli od amerických vojáků a vietnamských žen. Kniha není pro každého, ale koho zajímá historie nebo jako já takové knihy běžně nečte a tahle ho zaujala, nebude litovat. Autorka píše kapitoly z minulosti i přítomnosti, aby čtenář lépe pochopil určité věci. Každopádně na ten konec jsem nebyla připravená, bylo to velice silné, ale jsem ráda že knížku jsem dočetla a řadím ji mezi nejlepší knihy tohoto roku.

    Přečíst více
  • Jitka registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Dítě prachu by si měl přečíst každý! V tomto živém a emotivním historickém příběhu s dvojí časovou osou se zblízka podíváte na to, co se stalo během vietnamské války, a na její následky po letech. Na tuto knihu nezapomenu a vy na ni určitě také nezapomenete pokud si ji pořídíte.

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 398 Kč Nápověda