Střela mimo cíl Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí! Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatele zločinu, ale i osud jeho oběti: talentované mladé novinářky Bethany… Přejít na celý popis

Hurá do školy na e-shopu. ISIC/ALIVE sleva na vše 5 % Až do konce září platí na našem e-shopu sleva na ISIC / ALIVE průkazy 5 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Staré vraždy a nové lásky – to je ten nejlepší lék proti stárnutí!

Čtveřice zapálených amatérských detektivů z britské vesničky pro seniory si brousí zubní protézy na další zapeklitý případ, nad kterým už policie zlomila hůl. Tentokrát však musí vypátrat nejen pachatele zločinu, ale i osud jeho oběti: talentované mladé novinářky Bethany Waitesové. Když totiž před deseti lety v reportáži odkryla obří daňový podvod, skončilo její auto na dně moře a tělo se nikdy nenašlo. Nyní se zásluhou čtyřlístku přátel, z nichž některým se navzdory důchodovému věku zapalují lýtka, začne o dávnou tragédii znovu zajímat i místní televizní legenda. Ovšem nebojácné a všemi mastmi mazané Elizabeth dělá vrásky spíše vyděrač, který po ní chce, aby zlikvidovala obávaného agenta KGB.

Třetí díl utěšeně se rozrůstající série Richarda Osmana opět nabízí osvědčenou kombinaci britského humoru a napínavého děje s detektivní zápletkou.

Vychází v koedici s nakladatelstvím Slovart.

„Osobití hrdinové v letech luští poutavé případy. Celým vyprávěním prostupuje nejen hřejivý humor, ale – vzhledem k počtu obětí – i překvapivě pozitivní tón.“ – Kirkus Reviews.
"Osman na rozdíl od většiny autorů kriminálních románů staví vyprávění především na dokonale vykreslených charakterech.“ – The Washington Post.
„Při četbě těchto vtipných, optimisticky pojatých románů se snadno necháme okouzlit výstřednostmi i vynalézavostí postav.“ – The Guardian.

Sdílet

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
22.07.2024
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
12:28:53

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Ivan Dachs Hladík registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Předchozí dva příběhy čtveřice seniorů z Osmanovy románové prvotiny jsou hitem, jehož se prodaly miliony výtisků. Jeden z nich okouzlil i ikonického režiséra Stevena Spielberga natolik, že nakoupil práva na zfilmování. Než ale poprvé sepne kamera a klapka označí záběr, Richard Osman míří třetím příběhem ke čtenářům. Milovanou čtveřici čaj popíjejících geriatrických detektivů čekají další intriky, dobrodružství, a čtenáře navíc humor ostřejší než břitva, shovívavější než pohlazení, napínavější než okamžiky po výstřelu z revolveru. Duchem nestárnoucí akční hrdinové v pantoflích a s pečlivě svetry chráněnými plotýnkami před nastydnutím ještě zdaleka neřekli své poslední slovo. Podzim života s krmením ptáčků je pro sraby, Elizabeth, Joyce, Ibrahim a Ron řeší zločin! I v taktéž brilantní audioknižní verzi od OneHotBook s hlasy Libuše Švormové a Jana Vlasáka. Když je po ruce dost čaje a sušenek, žádný grázl si nemůže vydechnout. A ani čtenáři, které čeká opět brilantní britské vyprávění, nezapomenutelné, napínavé, úsměvné a strhující. Tahle parta je esencí všech klasických britských detektivních hrdinů. Jsem si jist, že nejen ve čtvrtek, možná každé odpoledne, by s nimi chtěla u čaje klábosit slečna Marplová. Text vyvedený ve vyváženém tempu nepostrádá nic z toho, co čtenáři tak rádi hltají. Osmanovy charaktery, místa i děj jsou vytvořeny s tak jiskřivou vynalézavostí, že Agatha Christie by s jeho postavami určitě zasedla nadšeně k partičce bridže a jen jako obecenstvo by se zaposlouchala do jejich povídání. Nic neokoření důchod tak jako chladnokrevná vražda! A jen málo knih a autorů dokáže trvale překvapovat svou kvalitou, jako série Čtvrteční klub amatérských detektivů. Pohodlně se usaďte do stínu a dejte mi za pravdu u příběhu Střela mimo cíl. Hodnocení: 85 %

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda