Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík je český herec, moderátor, blogger, influencer a především autor veleúspěšného kulinářského cestopisu Gastromapa Lukáše Hejlíka - 365.

Ještě před zrodem této knihy se budoval předskokan v podobě blogu, jak už to bývá, než ho pro velký úspěch autor povýšil na cestovní bestseller. V něm dle očekávání nabízí přesně 365 tipů na zajímavé podniky v naší krásné republice, na výlet i občerstvení pro každý váš den. A že je opravdu z čeho vybírat – od starosvětské kavárny, kde byste klidně mohli strávit celý den s nějakou pěknou knížkou, přes přívětivé hospůdky až po hvězdičkové restauranty na výsluní. Skvělé pro všechny gurmány, cestovatele i dobrodruhy, kteří rádi zkouší nové věci.

Ale nemyslete si, že to končí obyčejným pročtením v křesle u krbu, to ani náhodou! Samotný gastro-průvodce slouží opravdu jako mapa, kde můžete pomyslně značit červenými vlaječkami dobyté území, respektive jako památník – ke každému podniku totiž můžete dostat razítko za návštěvu! Navíc jako bonus čeká na váš chytrý telefon přidružená aplikace a rovněž vzniká volně dostupný podcast s jednotlivými audio návštěvami a speciálními hosty. Celkově ho prý tento šestiletý projekt s testováním zhruba 1500 podniků přišel bezmála na milion a půl, ale existuje snad lepší investice než poctivé jídlo?

To je Lukáš Hejlík očima současníka, ale co bylo před jeho gastro boomem?
Lukáš Hejlík se narodil v Mostu. Vystudoval obchodní akademii v Lounech a následně hereckou VOŠ v Praze-Michli. Jako herec zahájil svou kariéru v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, dva roky poté se jeho domovem stalo Městské divadlo Brno, příležitostně zavítal do Opavy. Na prknech, která znamenají svět, se objevil v bezpočtu rolí, např. představení Cikáni jdou do nebe, Marie Stuartovna, Vlasy.

Do televize naskočil v roce 2007 v debutu Crash road, ale zcela jednoznačně získal popularitu (přinejmenším u dam) coby mladý floutek a prezident módní firmy KM styl v seriálu Ošklivka Katka, skromnější pražské verzi kolumbijské telenovely Ošklivka Betty, vysílané v letech 2008-2009. Později přichází role učitele výtvarky v sympatickém seriálu Základka (2012), příležitostně seriály Terapie, Znamení koně (2011) a různé kriminálky, až se nakonec ani jemu nevyhnul bílý plášť šarmantního doktora v legendární Ordinaci (2014). Po dlouhé řadě seriálových rolí se můžeme těšit opět na setkání u filmu, konkrétně jde o chystanou adaptaci populárního a žertovného Deníčku moderního fotra, která by měla vyjít v roce 2021. Podle vlastních slov je prý na film asi „moc hezký“.

Nadto všechno je Hejlíkovým dílem také projekt Listování, kde s kolegy herci aktualizuje formou čteného divadla vybrané knihy současnosti. Dále pracuje v Českém rozhlase 3 – Vltava, píše pro časopis BBaRáK, jejž pomáhal založit, a má na svědomí také sestavu každoročního festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové. Založil rovněž Gastrokroužek a předsedá v porotě Foodblogu roku, ale kromě výměny receptů s přáteli se zajímá také o globální problémy – v rámci OSN je ambasadorem globálního cíle odpovědné spotřeby a výroby, spolupracuje s potravinovou bankou. Tím poměrně elegantně zastíní dřívější ideál muže schopného vařit, že?

V současné době je podruhé ženatý, s modelkou Veronikou Fašínovou Hejlíkovou mají rošťáckého syna Vojtu, a kvůli pracovnímu vytížení jsou si velmi vzácní a společné chvíle si užívají plnými doušky. Z předchozího manželství má Hejlík již náctiletou dcerku Kláru.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení