Srdce temnoty E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Předtím, než vyšla novela Heart of Darkness (Srdce temnoty) v roce 1902 knižně, vycházela na pokračování v časopisu Blackwood’s Magazine. Příběh z větší části vypráví Angličan Charles Marlow, který byl kapitánem říčního parníku v Africe. I autor příběhu Joseph Conrad (3. 12. 1857 – 3. 8. 1924), anglický spisovatel polského původu a bývalý námořník… Přejít na celý popis

Zobrazit více variant (+9)

Mats Strandberg: Seminář Nevinný teambuilding se promění v masakr. Zaměstnanci, kteří se nenaučí spolupracovat, jeden po druhém zemřou... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Předtím, než vyšla novela Heart of Darkness (Srdce temnoty) v roce 1902 knižně, vycházela na pokračování v časopisu Blackwood’s Magazine. Příběh z větší části vypráví Angličan Charles Marlow, který byl kapitánem říčního parníku v Africe. I autor příběhu Joseph Conrad (3. 12. 1857 – 3. 8. 1924), anglický spisovatel polského původu a bývalý námořník, strávil pár let před vznikem novely nějakou dobu na parníku v africkém Kongu.
V příběhu, který je bohatý nejen obsahově (setkáváme se zde s popisem reálného děje i s různými pro Conrada typickými symboly), ale i z jazykového hlediska svou širokou slovní zásobou a ne úplně typicky anglickým používáním mnoha přídavných jmen (není povzbuzující, že autor se takto anglicky naučil až v dospělosti?), narazíme na problém kolonialismu a problém vlivu prostředí (africké džungle) na (civilizovaného) člověka. Tyto problémy se navzájem prolínají. Editoři amerického nakladatelství Modern Library zařadili knihu mezi 100 nejlepších románů. Byla námětem pro slavný Coppolův film Apokalypsa (Apocalypse Now, 1979).
V našem vydání máte možnost si přečíst a poslechnout originální verzi díla opatřenou jazykovými komentáři a literárními poznámkami. Ti z Vás, kteří se necítí v angličtině příliš pevní v kramflecích, si mohou nejdříve přečíst zjednodušenou verzi se zrcadlovým českým překladem.

Sdílet 0

kategorie
E-knihy » Učebnice
Nakladatel
Edika
Počet stran
200
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Naděžda Vaňková registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    pro milovníky dějin vřele doporučuji

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda