Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Můžete ho obdivovat, i nemít rádi. Stejně vás ale vždycky překvapí šíří svého talentu. Štěpán Kozub je nezaměnitelný v herectví, bezbřehý v humoru a osobitý v písních. Jaký ale je ve své samotě bez scénářů a kostýmů? Možná je v něm dítě, co si hraje a pořád nemá dost. Anebo v sobě má starou duši naplněnou po okraj zkušenostmi několika životů.… Přejít na celý popis

Štěpán Kozub: Klaun se zamáčknutou slzou O životních lekcích i humoru. O tom, kým je Štěpán Kozub bez scénářů a kostýmů. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Můžete ho obdivovat, i nemít rádi. Stejně vás ale vždycky překvapí šíří svého talentu. Štěpán Kozub je nezaměnitelný v herectví, bezbřehý v humoru a osobitý v písních. Jaký ale je ve své samotě bez scénářů a kostýmů? Možná je v něm dítě, co si hraje a pořád nemá dost. Anebo v sobě má starou duši naplněnou po okraj zkušenostmi několika životů. A tohle všechno využívá ve své profesi, i ve vztahu k blízkým či vzdáleným lidem. Klame tělem, ale ve své výpovědi je otevřený. Mluví o drásavé šikaně, která se mu občas připomíná. O tatínkovi, jehož předčasný odchod nepřebolel, i profesi, jíž se zcela odevzdává. Stále má energii hledat, překonávat a zůstává přitom pokorný ke všemu, co od života dostal. Už kvůli tomu je inspirující být na cestě s ním.

Sdílet

Nakladatel
TALK
jazyk
čeština
Počet stran
304
datum vydání
1.01.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 28 hodnocení čtenářů

24× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Veronika Tencerová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Musím sa priznať, že Štěpána Kozuba som skoro vôbec nepoznala. Registrovala som ho ako herca, ale nevedela som, že je komik a muzikant, ale predovšetkým som nevedela nič o jeho živote. Toto je kniha, ktorá pre mňa bude jednou z najlepších kníh tohto roka, ak nie najlepšou. Kniha je intímnou spoveďou muža, ktorý hovorí o svojom detstve, šikane, rodinných vzťahoch, svojich pocitoch, anorexii a smrti otca. Celou knihou sa nesie akási melanchólia, ktorá je však veľmi prirodzená, nič nie je vnútené. Priznám sa, že pred čítaním knihy som si o ňom niečo zisťovala a hovorila si: "Čo nové nám môže 28-ročný človek povedať? Veď ešte nestihol nič zažiť." Teraz sa hanbím za tieto myšlienky, lebo som sa ukrutne mýlila. Štěpán je taká "stará duša", ako sa aj sám nazval, a ja som sa s ním vedela v toľkých veciach stotožniť. Nemala som ani šajnu, že už v devätnástich rokoch získal prvé divadelné ocenenie, že je perfektný muzikant (čo vám potvrdí jeho nádherná pieseň "Poraď mi s tím", ale aj mnohé ďalšie) a ak práve nehrá, na nič sa nehrá . Počas čítania som počúvala jeho piesne, sledovala vystúpenia a musím vám povedať, že svoju prácu naozaj miluje a robí ju perfektne. Nechcem, aby ste si mysleli, že kniha je len smutná. Tak to nie je. Je tam veľa zábavných scénok, hlášok a útržkov zo života, ale jednoducho...taký bol a je jeho život. Knihu odporúčam aj ľuďom, ktorý pána Kozuba nepoznajú, pretože to nie je len kniha o ňom. Je to kniha o živote, priateľstve, zmierení, odpustení, ctižiadosti. Počas čítania som mala pocit, že sedí oproti mne a ja sa rozprávam s kamarátom, ktorý mi chce povedať svoj príbeh. V neposlednom rade by som chcela vyzdvihnúť prácu autorky, ktorá kládla presne také otázky, aké by zaujímali aj mňa, keby som sedela oproti nemu. Čo na knihu hovoríte vy? Čítali ste tento knižný fenomén? Poznáte Štěpána Kozuba?

    Přečíst více
  • Veruknihovna registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Hodnoceno z aplikace

    Kniha sice není Štěpánova autobiografie, je to pouze rozhovor s ním, nicméně, je natolik obsáhlý, že by se to za autobiografii klidně dalo považovat. Zuzana Burešová se Štěpánem Kozubem opravdu probrala vše co šlo. Začali dětstvím a šikanou, následovali nemocí tatínka, konzervatoří a divadlem, herectvím, hudbou, láskou a dcerou, pauzou a jeho názory… Po přečtení knihy je pro mě Štěpán Kozub neskutečně silná osoba. V životě prožil mnoho špatného a se vším se dokázal popasovat. Samozřejmě mu to zanechalo šrámy na duši. U kapitoly s tatínkem jsem nezvládla zadržet slzy. Život umí být někdy fakt krutý a nespravedlivý. To samé u kapitoly se šikanou. Jako mámu mě to bolelo číst. Za mě opravdu skvělý a zajímavý rozhovor.

    Přečíst více
  • Kristýna Kratochvílová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Bylo to velice zajímavé a inspirující čtení. Kniha vás bude nutit hodně přemýšlet o životě, o lidech kolem vás i o dalších věcech, které Štěpán zmiňuje. Byla to velice upřímná kniha. Doporučuji všem, kreří mají Štěpána a jeho tvorbu rádi, ale možná ještě víc těm, kteří ho haní aniž by ho znali. V této knize ho třeba trochu poznáte a změníte na něho svůj názor.

    Přečíst více
  • Na kávu s Terezou registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Zuzana Burešová v knize přináší zajímavý rozhovor se Štěpánem Kozubem, který poutavě zachycuje různé etapy jeho života – od dětství přes konzervatoř až po jeho úspěchy na divadelní i filmové scéně. Čtenáři nabízí autentičnost nejen z hlediska jeho kariéry, ale také náhled na jeho osobní růst a překážky, které musel překonat. Zvlášť mě zaujaly pasáže o jeho studiu a začátcích v herectví, které poskytují vhled do zákulisí divadelního a filmového světa. I když mě některé kapitoly méně bavily a úvodní tykání mezi Burešovou a Kozubem mi zpočátku připadalo neprofesionální, postupem času jsem si na to zvykla. Kniha je čím dál čtivější a ke konci je těžké ji odložit. Díky rozhovoru Kozub odhaluje vážnější stránku své osobnosti a získala jsem jasnější obraz o jeho skutečném já. Knihu doporučuji zejména těm, kteří se zajímají o divadlo, film či hledají inspirativní rozhovory, a je zvláště přínosná pro studenty konzervatoře. Celkově kniha splnila svůj účel a pomohla mi odlišit Kozuba-herce od Kozuba-člověka, za což vděčím Zuzaně Burešové.

    Přečíst více
  • J. registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Štěpána znám jako baviče o to víc mě překvapil jeho život, myslím že se kniha moc povedla a rozhodně doporučuji všem čtenářům. Knihy ze života jsou prostě nejvíc.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda