Vražedná pole E-kniha
Vražedná pole - Haing Ngor,Roger Warner Nedostupné

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Proslavil se díky svému oscarovému výkonu jako novinář Dith Pran ve filmu Vražedná pole, ale klíčem k úspěchu Hainga Ngora na filmovém plátně bylo to, co si prožil na vlastní kůži na rýžových polích a pracovních táborech revoluční Kambodži. Tato kniha je mimořádně silným memoárem o životě v zemi, kde vládl komunistický režim Rudých Khmerů.… Přejít na celý popis

Ilsa Madden-Mills: To si zkus Delaney si jednou pro vždy zakázala randit se sportovci po tom, co jí ten poslední zlomil srdce. Ale Maverick chce víc než jednu noc a odmítá vzdát boj o získání jejího srdce. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Proslavil se díky svému oscarovému výkonu jako novinář Dith Pran ve filmu Vražedná pole, ale klíčem k úspěchu Hainga Ngora na filmovém plátně bylo to, co si prožil na vlastní kůži na rýžových polích a pracovních táborech revoluční Kambodži.
Tato kniha je mimořádně silným memoárem o životě v zemi, kde vládl komunistický režim Rudých Khmerů. Autor líčí sestup země do nepředstavitelného pekla: světa otroků a nesmyslné brutality, v níž zanikl jakýkoli rodinný život. Ale vedle bolesti a strastí kniha přináší i naději a je zářným příkladem toho, jak dokáže ten nejlepší druh lásky „rozkvést“ kvůli sdílené zkušenosti děsivého utrpení. Tato kniha připomíná hrůzy války, ale je především důkazem o nezlomnosti lidského ducha. Jejím autorem je očitý svědek opravdových „vražedných polí“, jenž měl to neuvěřitelné štěstí, že přežil.

V dubnu 1975 se dostali v Kambodži k moci Rudí Khmerové vedení mužem, který si říkal Pol Pot. Rudí Khmerové rozpoutali v zemi teror, vyhnali veškeré obyvatelstvo z měst na venkov a z lidí udělali otroky. Kambodžský lékař Haing Ngor v této knize vypráví děsivý příběh o tom, jak přežil běsnění Rudých Khmerů ve své zemi, a vydává svědectví o nepředstavitelném strádání, ohromující brutalitě, utrpení a nelidském chování režimu, který zemi naprosto rozvrátil. V roce 1979 se mu podařilo z Kambodže uprchnout do Spojených států amerických, kde jako sociální pracovník pomáhal jiným uprchlíkům. Další obrat v jeho životě nastal, když ho režisér Roland Joffé obsadil do role kambodžského novináře a tlumočníka Ditha Prana ve filmu Vražedná pole (1984), za kterou získal Oscara.

Sdílet

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
560
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 3 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Barbora registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Uff. Přála bych si, aby tuto knihu přečetlo mnohem více lidi, aby se o ní mluvilo, aby byla vidět. Aby nezůstala genocida v Kambodži zapomenuta, jinak si koledujeme o návrat více či méně podobného režimu, do stejné či jiné oblasti, blízké či vzdálené. Příběh je velmi silný a v určitých momentech proto autor dává čtenářům varování, aby danou psat přeskočili, pokud se na to necítí. Je ale na každém, aby se rozhodl, jestli je ve stavu, ve kterém tuto knihu zvládne, jelikož i ty „méně traumatizující“ části popisují to nejhorší, co může jeden člověk udělat druhému. Z pouhého čtení jsem měla špatně sny a nedokážu si tak představit, jak to mohl zvládnout člověk, který tento nebo podobný příběh opravdu prožil. Přesto bych si ale troufla tvrdit, ze kniha patří k těm, které by měl jednou za život přečíst každý. Obzvlášť u mé, mladší generace si myslím, že by to mělo velký smysl. Velmi zvláštní prvek pro mě představoval epilog. V těch několika stranách se dozvědět o celém zbytku života jednoho člověka, který se čtenáři svěřil s tím nejhorším z jeho života, vidět ho z pohledu druhé osoby a zjistit, ze nikdy nebyl schopen zcela najít klid, který si tak zasloužil. Samotný způsob jeho smrti ve mně vyvolal šílený smutek a pocit beznaděje („takhle přeci jeho příběh nemůže skončit, nemohl to všechno přežít, jen aby jeho život někdo ukončil z tak ubohého důvodu!“), ale bohužel nečteme smyšlený příběh s dobrým koncem, ale opravdový životní příběh jednoho velmi silného muže a jeho blízkých. Jen doufám, že teď je mu líp. Že je s Huoy, svými rodiči a dobrými příbuznými a se svými přáteli na lepším místě a že našel klid.

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda