0.0 z 5 hvězdiček
pevná vazbaKniha ( pevná vazba )
- Skladem 2 ks
- Doručení V pondělí 9. 12. předáme dopravci
- Osobní odběr ZDARMA ( Vyberte prodejnu )
398 Kč s DPH
Jsme transparentní
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich… Přejít na celý popis
Skvělý výběr bestsellerů, které do konce prosince zakoupíte se slevou až 50 %! Více informací
K tomuto produktu zákazníci kupují
-
Staropražská Kuchařka
-
Chvála české kuchyně - bible české gastronomie
-
Tradiční svátky a recepty ze šumavské vesnice
-
Velká knedlíková kuchařka
-
Jihočeská kuchařka ze mlejna
-
Na talíři Jak jsme žili a co jsme jedli
-
Bolševici
-
Téměř zapomenuté recepty
-
Sladká první republika
-
Rusko pohledem z kuchyně
-
Evoluce českého jídla
-
Česká kuchyně - kapesní průvodce/česky
-
Česká kuchařka
-
Babiččiny regionální recepty za pár kaček
-
Vojenská kuchařka
-
Krkonošská kuchařka
-
Po stopách Čechů na Novém Zélandu
-
Šumavská kuchařka
-
TASTE OF RED - (Povídková kuchařka)
-
Zmizelá historie
-
Gastronomie českého středověku
-
Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete
-
Historie mezi osmičkami
-
Klasická česká kuchařka
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyl malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé znalosti pražských dějin a jejich nejrůznějších aspektů. Prokazuje přitom nesmírnou erudici literární i uměleckou a jeho nový počin je dalším cenným příspěvkem k poznání málo známé tváře Prahy 19. století a její každodenní historie. Je určena nejen odborníkům a zájemcům o pragensie, ale může poskytnout i praktické vodítko současným pražským restauratérům, gurmetům a gurmánům všeho druhu. V knize jsou zastoupeny recepty pokrmů v té době pro Prahu typické, ale i zápisky z cest na zkušenou, které podnikali známí pražští hoteliéři. Můžete se seznámit s recepty na polévku pro chudé, válečnou kuchařkou, ale také sváteční kuchyní. To vše přináší nevšední pohled na to, jak se od roku 1800 dodneška poměrně radikálně měnila kuchyně, jak co se vybavení týká, tak jídel, která se v ní vařila.
Vydání knihy podpořilo hlavní město Praha.
- kategorie
-
Knihy »
Odborná literatura »
Historie a military »
Dějiny jednotlivých států, národů a kultur
Knihy » Kuchařky » Česká kuchyně » Regionální kuchyně
- Témata
- Praha
- Nakladatel
- Argo
- Rozměr
- 172 x 238 x 41
- datum dotisku
- 2.02.2018
- ean
- 9788025723814
- Počet stran
- 544
- Hmotnost
- 1000 g
- jazyk
- čeština
- Vazba
- pevná vazba
- datum vydání
- 28.12.2017
- isbn
- 978-80-257-2381-4
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 1× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení knihy
Vývoj ceny Nápověda
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.
Články, které stojí za pozornost
- 6 tipů na vánoční příběhy nejen pro děti
- Urla: Jaký je předposlední díl nejlepší české dystopie? | RECENZE
- Farma zázraků - román plný horké čokolády, tisíců světýlek i lásky vás dokonale naladí na Vánoce! | RECENZE
- 8 důvodů, proč vést děti ke čtení
- Nová Propast času překračuje nejen hranice času, ale i žánrů | RECENZE
- Poslechněte si tipy na knižní dárky, které rozjasní každý vánoční stromeček | Vánoce voní knihou #3
- Neviditelný muž – příběh o lásce, kterou budete chtít prožít | RECENZE
- 3 důvody, proč využívat osobní odběr v našich prodejnách: Je rychlý, pohodlný a vždy ZDARMA!
- Teorie lásky od Ali Hazelwood – návyková směs vášně, břitkého humoru a jiskřivých dialogů | RECENZE
- Vaše oblíbená vánoční videa s tipy na dárky jsou zpět! Letos i formou podcastu! | Vánoce voní knihou 1
- 5 největších pecek z Našeho nakladatelství pro měsíc listopad