5.0 z 5 hvězdiček
pevná vazbaČeská kuchyně
Česká kuchyně
Česká kuchyně je ta nejlepší na světě! Alespoň Češi to tvrdí. Sice se po ní docela rychle přibírá a je plná cukru, tuku, uzenin a masa, ale koho to zajímá, když před ním na stole leží husa s křupavou kůrčičkou nebo svíčková na smetaně?
Ne každý má talent od Boha a babičku, která mu předá ty nejlepší rodinné recepty. Proto čeští kuchaři pravidelně zásobují knižní svět kuchařkami, v nichž najdete to nejlepší, co kdy dokázali uvařit. Když se zeptáte obyvatele jižních Čech a Moraváka, co jsou podle nich ty největší poklady české kuchyně, nejspíš vám každý odpoví něco jiného. I když v ní totiž najdete tradiční recepty, jenž se vaří ve všech českých domácnostech, najdete také spoustu jídel, které patří pouze mezi poklady regionální kuchyně. Chybět nemohou ani kuchařky televizní hvězdy a výborného kuchaře Zdeňka Pohlreicha či od zakladatele Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka. Chalupářské recepty pro vás sepsal Patrik Rozehnal, kuchařku pro mámy a táty Bára Nosková Mosorjaková. Nesmíme opomenout ani kuchařky od výživové odbornice a známé blogerky Karolíny Fourové ani na recepty z pořadu Peče celá země, které pro vás sesumíroval Martin Poláček.