Zachovaj si zdravý rozum
Zachovaj si zdravý rozum - Anders Hansen Nedostupné

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Surrender: 40 písní, jeden příběh

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 1199 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Surrender: 40 písní, jeden příběh

Zachovaj si zdravý rozum je kniha o ľudskom mozgu, ktorý sa nestihol prispôsobiť dnešnému zdigitalizovanému svetu. Dospelí dnes venujú mobilom priemerne štyri hodiny denne, u mladých sa tento čas pohybuje medzi štyrmi až piatimi hodinami. Pri písaní tejto knihy sa autor snažil zistiť, ako na nás tieto zmeny vplývajú. Vo Švédsku berie… Přejít na celý popis

Jennifer L. Armentrout: Bouře a běs Nová série Jennifer L. Armentrout je tady! Osmnáctiletá Trinity vidí duchy a zjevení, což ji nutí skrývat. Kdyby totiž padla do spárů démonů, nikdo je už nezastaví... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Zachovaj si zdravý rozum je kniha o ľudskom mozgu, ktorý sa nestihol prispôsobiť dnešnému zdigitalizovanému svetu. Dospelí dnes venujú mobilom priemerne štyri hodiny denne, u mladých sa tento čas pohybuje medzi štyrmi až piatimi hodinami. Pri písaní tejto knihy sa autor snažil zistiť, ako na nás tieto zmeny vplývajú.

Vo Švédsku berie antidepresíva každý ôsmy dospelý a počet mladých ľudí, ktorí pre problémy so spánkom vyhľadali pomoc, vzrástol od prelomu tisícročia o 800 percent. Prečo tak veľa ľudí napriek materiálnemu zabezpečeniu prežíva úzkosť a nepokoj?

Náš moderný svet tvorí iba nepatrný okamih z histórie ľudstva. 99,9 percent svojej existencie žil človek ako lovec a zberač a náš mozog je stále nastavený na takýto životný štýl. Bez naplnenia potrieb ako je spánok, pohyb či spoločenstvo, sa nikdy nebudeme cítiť dobre. Rok čo rok však spíme menej, stále menej sa hýbeme a nestretávame sa toľko ako kedysi. Počet osamelých ľudí rastie najmä medzi mladými. Tento pocit tu bol dávno predtým, ako nás karanténne opatrenia v roku 2020 v súvislosti s koronakrízou prinútili ostať doma.

Potrebujeme lepšie porozumieť sami sebe a uvedomiť si, ako sa digitálny životný štýl snaží použiť proti nám naše základné ľudské vlastnosti. Dúfam, že táto kniha nám v tom všetkým pomôže.

Sdílet

Nakladatel
Ikar
Rozměr
155 x 215 x 20
isbn
978-80-973459-3-8
Počet stran
208
datum vydání
1.01.2020
ean
9788097345938
Vazba
měkká vazba
jazyk
slovenština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda