Hadí žena E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Další netradiční román od autora úspěšné knihy Kurandera Jeden z posledních žijících nositelů tradice dávných andských kuranderů, šamanů a léčitelů, přibližuje jejich učení a myšlení evropským čtenářůum formou románu o hledání podstaty ženské síly. Laru po letech manželství opustil muž kvůli mladší ženě. V zoufalství se rozhodla odjet z… Přejít na celý popis

František Kotleta: Černá luna František Kotleta se vrací do světa Tobiášova řádu, svérázných bojovníků proti démonům. Zařídí vám tak znovushledání s Filipem, éterickou Lilith i samotným Luciferem! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Další netradiční román od autora úspěšné knihy Kurandera

Jeden z posledních žijících nositelů tradice dávných andských kuranderů, šamanů a léčitelů, přibližuje jejich učení a myšlení evropským čtenářůum formou románu o hledání podstaty ženské síly.

Laru po letech manželství opustil muž kvůli mladší ženě. V zoufalství se rozhodla odjet z Milána a na radu přátel se vydala do Peru. Předtím si přečetla knihu Kurandera a byla jejím poselstvím zcela uchvácena. Rozhodla se poznat kulturu And a najít pravé hadí kurandery, kteří by jí mohli pomoci stát se nezávislou, moudrou a silnou – prostě skutečnou ženou.

Staré náboženství Inků tvrdí, že prvním člověkem na zemi byla žena – Pachamama, která se stala jejich hlavním božstvem. Taková společnost se ovšem dívala na postavení a úlohu ženy, na manželství i sexualitu úplně jinak než lidé na Západě. Hernán Huarache Mamani se stal strážcem a oddaným propagátorem jejich učení a pokusil se je čtenářům přiblížit formou románu.

Hernán Huarache Mamani, kečuánský indián a kurandero, se narodil ve vesničce Chivay v andských Kordillerách. Vystudoval ekonomii na univerzitě v Arequipe a pracoval jako ekonom na peruánském ministerstvu zemědělství. Vážná nemoc ho přiměla vrátit se do rodné vesnice. Přestože mu lékari nedávali naději na vyléčení, jeho otec – zemědělec a kurandero (přírodní léčitel a šaman v jedné osobě) – mu zdraví navrátil. „Byla to pro mé facka. Myslel jsem si, že to, co mne učili na vysoké škole, je jedinou existující pravdou. Přesto mi skromný člověk, jako je můj otec, ukázal, že existuje i jiný druh vědění, o kterém jsem neměl potuchy,“ tak osvětluje H. H. Mamani to, co stálo na počátku jeho kuranderovské cesty. Objevil své kořeny, zcela změnil způsob života a na popud svého mistra-kurandera začal šířit učení dávných andských léčitelů a_ šamanu v západním světě. V Itálii se jeho romány staly bestsellery, román Kurandera (2012) zaznamenal velký úspěch také v Čechách.

Sdílet

Nakladatel
MOTTO
jazyk
čeština
Počet stran
424
datum vydání
1.01.0000

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 18 hodnocení čtenářů

13× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • Lucie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Knihu jsem dostala na narozeniny a hned jsem ji přečetla super :)

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha vychází z Kurandery, ale je to příběh evropanky, která kvůli záchraně manželství najde sama sebe, své hodnoty a svoji cestu a svoji cenu. Je zde krásně ukázáno, že i v Evropě je chápání ženy velmi omezené a svazující.

    Přečíst více
  • Klára Nováková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    První doporučuji přečíst kuranderu, teprve potom ji dokážete naplno ocenit. :)

    Přečíst více
  • Yetta registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček

    Před přečtením Hadí ženy bych všem doporučovala přečíst Kuranderu od téže autorky. Asi nejtěžší je přečíst prvních cca 100 stran, kde se popisuje Lauřino rozpadající se manželství a bolest, kterou jí to způsobilo. Její cesta do Peru a její transformace v nezávislou ženu, nepůsobí příliš věrohodně u mě je to zřejmě z důvodu, že mi není hlavní hrdinka příliš sympatická.

    Přečíst více
  • Lucie Fendrichová registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček

    Kniha mě bohužel vůbec nezaujala, respektive hodnocení srážím i za hlavní hrdinku, která mi byla naprosto nesympatická, jak první třetinu knihy jen ponižuje sebe i manžela kvůli jeho nevěře. Dočetla jsem kvůli nevelkému rozsahu.

    Přečíst více
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda