Polévky, omáčky, zálivky, dresinky

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami,… Přejít na celý popis

Julie Caplinová: Hospůdka v Praze Zda se Julie Caplinová objeví literárně i v Praze, jsme bedlivě očekávali, a konečně je to tu! Ponořte se do příběhu plného emocí, překvapení a kouzla naší Prahy. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami, jejichž původ pokládáme za český, vyskytuje spousta polévek hutných, vydatných, jako je dršťková, gulášová, bramboračka, zelňačka a mnoho dalších, připravovaných z masa, zeleniny, ryb, hub, sýra, ba i ovoce. Oběd bez polévky je u nás považován za neúplný, polévka však nejen nabudí chuť, ale může posloužit i jako životabudič, zahřeje, rozproudí krev a vzpruží. A nadto je díky tekuté konzistenci snadno stravitelná. Autorka této kuchařské příručky Soňa Hasalová se v polévkách a jejich přípravě vyzná, jak dokazuje i ohlas prvního vydání, jež bylo zcela rozebráno. Pro toto, druhé vydání rozhojnila původní soubor 250 polévkových receptů o stovku dalších, a sice o omáčky, zálivky a dresinky. Bez omáček – zejména hustých smetanových – si naši českou kuchyni nelze představit, neboť skvěle doplňují klenot české gastronomie, knedlík. Zálivky a různé dresinky neodlučně patří k salátům všeho druhu, dodávají jim chuť. Autorka při volbě receptů pečlivě přihlížela k domácím zvyklostem a tradicím a k tuzemským surovinám, ale nemálo se inspirovala i v zahraničí a její kuchařka uspokojí jak začínající, tak zkušené kuchařky (i kuchaře), o spokojenosti strávníků nemluvě.

Sdílet

kategorie
Knihy » Kuchařky » Polévky
Nakladatel
Arista Books
Rozměr
140 x 210 mm
isbn
978-80-87867-31-0
Počet stran
137
Vydání
2
ean
9788087867310
Vazba
měkká vazba
datum vydání
23.10.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 151 Kč Nápověda