0.0 z 5 hvězdiček
E-kniha
E-kniha
Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když… Přejít na celý popis
Violet přežila první ročník na Basgiathské válečné akademii, ale skutečný boj teprve začíná... Více informací
Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky?. Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu.
Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu.
Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí.
Kniha je přehledně rozdělena do tří částí:
Co jsou to tuky?
Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví.
Co jsou to cukry?
Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné.
Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě
Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.
1.0 z 5 2 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 2× 1 hvezdička
Veronika registrovaný uživatel 1 z 5 hvězdiček
Na tuto knížku jsem se hodně těšila, protože uznávám pana Fořta, ale bohužel mě o to více zklamala. Není zrovna čtivá, zato zbytečně moc ironická (k tomuto žánru se to snad ani nehodí). Mnohdy jsem nepoznala, co je názor autorů a co úryvek z cizí studie. Nadpisy odstavců nekorespondují s následným textem. A ještě mě zajímá, proč autoři rozdělili knihu do tří hlavních kapitol: Cukry, Tuky, Sůl. Proč ne spíše bílkoviny? Četla jsem to skoro půl roku, prostě to moc nešlo :-)
Ivana registrovaný uživatel 1 z 5 hvězdiček
Souhlasim s predeslym komentarem, ironie neni na miste. Nejsem totalni neznalec odbornych pojmu v oblasti vyzivy, ale zpusob podani je nad moje moznosti. Knihu mam jiz rok, napodruhe se snazim ji precist, jsem v polovine, ale totalne unavena snahou pochopit, co je nazor autora, co je jakasi studie, co si z toho vybrat. Priklad- prectete stranku dosti sloziteho obsahu, ktery se snazite pochopit a vstrebat a na konci se dozvite, ze to neni pravda, ze autor predklada jakasi zjisteni, ktera jsou prekonan a nasledne je teprve vysvetluje. Jakoby si vybijel frustraci z toho, ze "vedecke" "kapacity" a zodpovedne instituce jsou tak zatemnele, tak ovladane ziskuchtivosti, ze nam predkladaji naprosta dogmata. Jakoby to autori chteli "natrit" nekomu konkretnimu, kdo je v oboru stejne informovan jako oni sami a tedy ironii a patos je schopen pochopit. Mela jsem v umyslu knihu dat k precteni sve tchyni, ktera "diky" cukrovce prisla o nohu. Myslim ze i tak by ji vyrazne pomohlo zmenit jidelnicek. Ale tohle nema sanci pochopit, ac nema iq tykve. Zarazi me take hodnoceni 4 hvezdy z peti, kdyz jedina hodnotici dala jednu... takze nejen potravinarsky prumysl nas klame, ze? Jsem v polovine a hodlam se prokousat na konec, snad to aspon k necemu bude...
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.