Chuť a vůně baroka
Chuť a vůně baroka - Miroslava Kuntzmannová Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 60 - Díky, táto! (svítící ve tmě)

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 699 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 60 - Díky, táto! (svítící ve tmě)

Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly.Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka… Přejít na celý popis

Zítra a zítra, zítra, zítra, zítra Kritikou i čtenáři oceněný příběh o představivosti, slunných i stinných stránkách přátelství, dokonalých i nedokonalých světech a o videohrách. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Při přípravě této knihy mě baroko nakonec uchvátilo natolik, že jsem si při studiu receptur, zvyklostí té doby a nakonec i při přípravě jídel, pouštěla nádhernou hudbu takových mistrů baroka, kterými byli J. S. Bach, A. L. Vivaldi či G. F. Händel. A tak jsem baroko nasávala všemi smysly.Mým přáním a cílem bylo ukázat, co se v době baroka nejvíce konzumovalo. Páv ani labuť nebyli na jídelním stole denně. Naopak v té době existovaly pokrmy, které jsou velice podobné pokrmům současné doby.Pro tuto knihu jsem vybírala převážně taková jídla, která se dají připravit z dostupných surovin a jejich příprava není příliš složitá a náročná. Pravdou však je, že jsem některé recepty musela trochu upravit. Suroviny v nich ale zůstaly všechny, jen jejich množství bylo nutné trochu přizpůsobit dnešní době. V některých pokrmech bylo příliš mnoho tuku nebo byly přeslazené. Kdo by však chtěl zachovat autentičnost té doby, nechť si je víc omastí nebo osladí.Kniha Chuť a vůně baroka je členěna do čtyř pomyslných částí. První část obsahuje pokrmy prostého lidu v době baroka, druhou částí jsou recepty z barokní lékárny v Klatovech a část třetí skrývá recepty na pokrmy bohatších vrstev. V poslední částí se seznámíte s jídelníčkem šlechty.Vážení čtenáři, než začnete listovat touto knihou a vybírat recepty, které si připravíte, uvařte si čaj nebo kávu, naservírujte do krásných starých hrnečků a laskejte se jejich krásou. Zapalte si svíčku, nalaďte se do dobré pohody, k čemuž Vám může, stejně tak jako mně, pomoci krásná barokní hudba a vychutnejte si každý okamžik této chvíle. A abyste ochutnali baroko všemi smysly, k tomu už bude chybět pouze chuť a vůně uvařených pokrmů z této kuchařky.Věřím, že všechny recepty postupně vyzkoušíte a stanou se vítanou změnou ve Vašem jídelníčku. K tomu Vám přeji hodně radosti a pohody.S přáním dobré chuti Miroslava Kuntzmannová.

Sdílet

kategorie
Knihy » Kuchařky » Česká kuchyně
Nakladatel
Kuntzmannová Miroslava
Rozměr
205 x 286 x 10
jazyk
čeština
Počet stran
80
Vydání
1
isbn
978-80-904420-4-7
Vazba
pevná vazba
datum vydání
29.01.2019
ean
9788090442047

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Další knihy autora Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda