Umění francouzské kuchyně

Kniha

Do košíku

580 Kč s DPH
Běžně 648 Kč Nápověda Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Poslední Mona Lisa

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 699 Kč dárek zdarma v hodnotě 198 Kč

Poslední Mona Lisa

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po… Přejít na celý popis

Všechny e-knihy od Grady s 33% slevou Je libo nové čtení pro vaši čtečku? Ulovte si e-knihu od Grady se slevou 33 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně. Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám. „Jedna z nejúchvatnějších příruček dvacátého století, která ovlivnila několik generací nejen amerických kuchařek.“New York Times „Mimořádně užitečná kniha, s jejíž pomocí snadno proniknete do tajů francouzské kuchyně.“Gourmet Food „Nepostradatelný pomocník všech, kdo rádi (dobře) vaří.“goodcooking.com

Sdílet

autoři
Julia Childová | Simone Becková | Louisette Berthollová
série
Umění francouzské kuchyně 1. díl z 2
Další ze série
1. Umění francouzské kuchyně
2. Umění francouzské kuchyně 2
kategorie
Knihy » Kuchařky » Mezinárodní kuchyně » Francouzská kuchyně
Nakladatel
Jota
Rozměr
171 x 239 x 43
datum vydání
1.10.2014
isbn
978-80-7462-441-4
Počet stran
896
Hmotnost
1000 g
datum dotisku
10.05.2023
ean
9788074624414
Vazba
Knihy - vázané
Vydání
1
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 6 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • Nikola Turečková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Naprosto originální kuchařka. Polovina knihy je věnována francouzským receptům, které stojí za vyzkoušení a druhá polovina je věnována teorii vaření. Skrývá v sobě mnoho užitečných a praktických rad a kuchařku můžete svým způsobem brát jako učebnici. Je moc dobře zpracovaná a vyprávění není únavné, takže si knihu můžete klidně číst před spaním.

    Přečíst více
  • Anonym registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Po mém příjezdu z Francie jsem si nutně chtěla něčím oživit vzpomínky na tuto krásnou zemi - a nejlepší věc, co jsem udělala bylo, že jsem si koupila tuto kuchařku a uvařila si vlastní FRancii doma!

    Přečíst více
  • kačí registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček

    Knížka podle níž byl natočen i poutavý film, plná skvělé inspirace a informací z Francouzské kuchyně.

    Přečíst více
  • Lubomira Godulova registrovaný uživatel 4 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt

    Není to jen kuchařka.

    Přečíst více
  • Mudr Pavel Weiss registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    čtu ji pomalu ,...je to gurmánský zážitek

    Přečíst více
Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 580 Kč Nápověda